För att öka kapaciteten och kunna möta nya uppdrag har UFAB Shanghai investerat i två vertikala fräsmaskiner.

– Maskinerna levererades sista söndagen i mars och tre dagar senare var de i drift, berättar Per Ohlsson, Fabrikschef på UFAB i Shanghai.
Det är två nya vertikala fräsmaskiner av märket Mazak, en vanlig vertikalfräs och en större vertikalfräs med fyra axlar. Den snabba installationen underlättades av att maskinerna är av samma märke och med samma styrsystem som resten av maskinparken. Personalen är välbekanta med styrsystemet vilket gjorde uppstartstiden väldigt kort.
– Investeringen passar vår artikelflora och dessutom har UFAB som grupp tagit en affär som gör att vi behöver mer kapacitet. Vi kan ta hand om den nya affären vi fått och växa med nya kunder som kommer till.
I fräsmaskinerna kan UFAB köra det mesta och klarar artiklar upp till en meter i längd och en halv meter i bredd. Investeringen ökar inte bara kapaciteten, att investera i modern utrustning säkrar dessutom driften.

Ett positivt år
UFAB Shanghai har ett positivt och händelserikt år bakom sig. Den tidigare flytten var även den ett sätt att öka kapaciteten med en ändamålsenlig lokal att växa i.
– Jag vill verkligen framhålla teamet här borta. Vi är en stark och kompetent grupp som jobbat tillsammans under en lång tid nu. Just kontinuiteten och sammansättningen har tagit oss hit där vi är idag, säger Per Ohlsson.

 

Teknisk specification
Vertikalfräs Mazak VCN 530 L
Mått X: 1 050 mm Y: 530 mm Z: 510 mm samt 4:e axel (rundmatningsbord)

Vertikalfräs Mazak VCN 430B
Mått X: 762 mm Y: 430 mm Z: 510 mm