Arborrning

Arborrning är en bearbetningsmetod som syftar till att göra stora hål med en bred diameter i ett arbetsstycke. Arborrning kan också användas när du behöver borra flera linjära hål.

Vad innebär arborrning?

Vid arborrning bearbetas arbetsstycket horisontellt med ett roterande verktyg. Man börjar med att montera arborrverkets svivlande lager på utsidan av de lagerlägen som är skadade och behöver arborras. Nästa steg är att föra in arborrstången och justera de svivlande lagringarna så att arborrstången är centrerad i lagerlägena. Därefter svarvar man ur det skadade lagerläget till önskat mått. Resultatet blir perfekt linjerade lagerlägen och därav kallar man ibland också denna metoden för linjeborrning.

Exempel på användningsområden:

  • Roderstock på fartyg
  • Skoper på entrepenadmaskiner
  • Midjestyrning på ex dumprar
  • Valsverk på industrier
  • Bearbetning av vevaxellagringar på motorer
  • Gripklor på lyftanordningar

Kontakta oss på UFAB om ni behöver hjälp med arborrning

Vi har en stor maskinpark med väl underhållna maskiner och utrustning för de flesta typer av bearbetning. Har du ett problem där du tror att arborrning kan vara lösningen och vill att vi tittar på det, tveka inte att höra av dig till UFAB så återkommer vi med en lösning.

UFAB:s kapacitet inom bearbetning

Metoder: Fräsning, svarvning, karusellsvarvning, arborrning, bäddfräsning, anlöpning, glödning
Material: Stål, rostfritt, aluminium, duplex, hastalloy, gjutgods, smiden
Storlek: upp till 12×1 m eller 2,8×1,6 m

Kunder på land, till havs och i luften

UFAB arbetar med kunder inom en mängd olika branscher. Förpackning, medicin, offshore, fordon, flyg och jordbruksmaskiner. Det är ett stort spann med en sak gemensamt, uppdragen kräver precision – i utförande och leverans.

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om våra helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

Anlöpning

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om våra helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

E

DESIGN

 

Med erfarna CAD-designers och produktionen nära tar vi enkelt din idé från ritning till produktion och får tillbaka prover och prototyper på ett ögonblick. Att dessutom arbeta nära dig som kund möjliggör ständiga förbättringar och garanterar slutproduktens kvalitet.

C

 

E

SVETSNING

Genom lång erfarenhet inom området kan vi erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåtkonstruktionerna. Din produkt tillverkas i våra plåtformningsmaskiner och färdigställs av våra certifierade svetsare.

E

BEARBETNING

Mindre komponenter i höga volymer eller stora och komplexa detaljer. Vår maskinpark kan bearbeta i material så som stål, rostfritt och aluminium. Tillsammans med våra underleverantörer erbjuder vi dig helhetslösningar och korta ledtider.

E

AVANCERAD MONTERING

Med flexibilitet och kompetens monterar vi såväl kompletta maskiner som delsystem. I stora taktade flöden eller mindre serier. Montaget kan vara en del av en komplett produktion eller som en separat tjänst. 

E

PART SUPPLY & SOURCING

Under våra 30 år på marknaden har vi utvecklat en effektiv supply chain som garanterar oss rätt artiklar, i rätt tid till rätt pris. Vi kan hjälpa kunder att konsolidera volymer och därigenom sänka kostnader. Vi kan också fungera som en supermarket för ett brett urval av komponenter.

B

KAPACITET

Komplexa nyckelkomponenter eller din kompletta produktion. Du väljer. Vår kapacitet sträcker sig över många metoder, material och format. Till vår hjälp har vi en trimmad organisation, effektiva arbetsytor och välskött maskinpark.BB
B

M
Anlöpning

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?
?