Kontraktstillverkning & legotillverkning från UFAB

Vi på UFAB arbetar för att kunna erbjuda en komplett produktion, service och renovering, montering delsystem, kontraktstillverkning och legotillverkning, tillsammans med en rad andra tjänster. Vi är en systemleverantör och kontraktstillverkare i Uddevalla, Sverige och Shanghai, Kina. Vi erbjuder komplexa nyckelkomponenter eller din kompletta produktion. Vi har utfärdat svetsningsarbeten i legotillverkning åt kända företag sedan 1970. Erbjudandet omfattar process valideringar och framtagande av prototyper, expertis och optimal UFAB-utrustning och förläggning av din kontraktstillverkning!

Det spelar alltså ingen roll om du söker enstaka komponenter eller färdiga kit, delmontering, komplett montering, eller service, vi hjälper dig oavsett. Det kan vi göra då vår maskinpark är omfattande med innehåll av våra många fräsar, arborrverk, karusellsvarvar, och längdsvarvar. Dessa skapar mängder av möjligheter för dig som kund. Fortsättningsvis har vi även egna mätmaskiner och mätverktyg för uppmätning av färdig produkt, men det finns också möjlighet till mätning i process där nödvändigt.

UFAB:s Kontraktstillverkning & Legotillverkning

Att välja rätt svetsprocess är det grundläggande beslutet från start. Vi hjälper dig med att välja svetsprocess för dig och ditt projekt. Vi hjälper dig med vår know-how inom komponent- och produktutveckling. Vi erbjuder även en optimal maskinpark för kontraktstillverkning, eller legotillverkning. En av våra starkare attribut som företag är vår leveransprecision som vi kallar ”just in time”, vilket innebär att du som kund inte behöver avvara kostsam lageryta för våra enheter, utan vi levererar precis när du behöver. Fortsättningsvis har vi flertalet olika maskiner och verktyg i vår maskinpark som du kan utnyttja för dina produkter. Vi erbjuder exempelvis svetsning, bearbetning, avancerad montering, part supply och sourcing, och design och utveckling. Det är även så att vår kompetens inkluderar ytbehandling som betning, anodisering, elpolering och våtlackering, non-stick PFTE, teflon behandling och vulkanisering. Slutligen utför vi även licensierad svetsning i både rostfria och legerade material. Vår värmebehandling sker i våra egna ugnar med temperatur upp till 800 grader.

Fördelar med Kontraktstillverkning och Legotillverkning

Kontraktstillverkning och legotillverkning är två vanliga metoder som används inom produktframställning. Kontraktstillverkning går ut på att ert företag delegerar produktionen till en extern leverantör, vilket gör att företaget kan fokusera på sin kärnverksamhet och samtidigt minska produktionskostnaderna. Legotillverkning innebär att man köper färdiga komponenter och monterar dem för att spara tid och pengar, samt öka flexibiliteten och förbättra produktkvaliteten. UFAB erbjuder även avancerad montering.

Både kontraktstillverkning och legotillverkning har sina fördelar. Genom att välja en lämplig metod kan ni dra nytta av globala marknader och UFABs expertis inom specifika områden. Dessutom kan ni effektivisera produktionen och öka eran konkurrenskraft på marknaden. Det är därför viktigt att noggrant se vilka behov som finns av både kontraktstillverkning och legotillverkning innan man bestämmer vilken metod som passar bäst för ens verksamhet.

Kontraktstillverkningens tre områden

Inledningsvis hos en processvalidering ser vi till att dina komponenter designas på ett optimalt sätt. Det är även viktigt att de blir utformade på ett process- och tillverknings-anpassat sätt. Sedan har vi rådgivning angående vilken svetsmetod som är bäst lämpad för just dina behov. Med hjälp av testkörningar tar vi fram optimala processparametrar och testar olika varianter utförligt. Nästa steg blir att framta en prototyp som blir en utgångspunkt för diverse kontroller och omarbetningar. Utöver det kan vi på UFAB även erbjuda nollserier och kvalitetssäkring.

Vi har en arbetserfarenhet på 50 år och besitter därför en expertis som kan hjälpa och vägleda dig som kund från början till slut, alltså en produktionsklar komponent. Slutligen, erbjuder vi en omfattande maskinpark. Dettas innebär att vi kan hjälpa dig med kontraktstillverkning på många olika sätt. Några av våra svetsmetoder är bland annat MIG, MAG, MMA, TIG, SAW, och SVETSROBOT. Mer om dessa kan du läsa här på vår hemsida. Beträffande bearbetning erbjuder vi våra kunder fräsning av detaljer på dimensioner upp till 2 x 4,6 meter, lång fräsning av balkar upp till 12 x 1 meter samt karusellsvarvning upp till 2,8 x 1,6 meter.

hero_image

Certifierad uppdragssvetsning

Vi på UFAB är certifierat av DNV enligt ISO 3834–2. Det verifierar att vi uppfyller kraven på kompetens och behärskar kraven på dokumentation. Vilket i sin tur innebär att vi uppfyller kraven från kunder och myndigheter. Fortsättningsvis kontrollerar vi svetsningen med exempelvis penetrerande vätskor, magnetpulver, ultraljud och röntgen. Vi besitter lång erfarenhet inom området och kan därför erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåt konstruktionerna. Sedan tillverkas din produkt i våra plåtformning maskiner och färdigställs av våra certifierade svetsare. Vi på UFAB erbjuder en stor kompetens inom skärande bearbetning, tillverkningsteknik, mätteknik. Med vår erfarenhet kan vi garantera att leverera de mest komplexa maskin detaljerna i bästa kvalitét. Utöver denna spetskompetens är våra medarbetare kompetenta och passionerade produktutvecklare. Vi jobbar hårt för att alltid förbättra, förnya, och förädla. Du kan kontakta oss redan idag för en offert! Det går även bra att ställa frågor angående vår legotillverkning på mejl eller via telefon. Hos oss får du alltid kompetent rådgivning. Välkommen!

contactform_image

KONTAKTA OSS
Jag berättar gärna mer om vår kapacitet inom design och utveckling. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Axel Herz
0522-982 04
axel.herz@ufab.se