Svetsning

Kapacitet med få begränsningar

 Genom 50 års erfarenhet inom området plåt och svets kan vi erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåtkonstruktionerna. Din produkt tillverkas i våra plåtformningsmaskiner och sättas ihop av våra certifierade svetsare. Din enda begränsning är att produkten måste väga under 90 ton och inte överstiga 50 x 20 x 10 meter.

I vår svetshall utför vi klippning, bockning och rullformning av plåt. Genom åren har vi arbetat med en mängd olika stålsorter och har svetsprocedur/WPQR enligt  SS-EN ISO 15614-1 för de allra flesta material. Svetsprocedurer är ett krav i branschen och vår kompetens utökas ständigt med nya procedurer.

I tillverkningen använder vi oss av svetsmetoder så som MAG, MIG, MMA, SAW och TIG. Våra svetsare har Svetsarprövning enligt SS-EN ISO 9606-1, som motsvarar de metoder och procedurer som används.

Klarar höga krav
UFAB är certifierat av DNV enligt ISO 3834-2 vilket verifierar att vi uppfyller kraven på kompetens och behärskar kraven på dokumentation. Därtill uppfyller vi kraven från kunder och myndigheter, vi kontrollerar svetsningen med till exempel penetrerande vätskor, magnetpulver, ultraljud och röntgen.

Förutsättningarna ovan gör att vi kan ge dig vårt varumärkeslöfte – Always Improve.

UFAB:s kapacitet inom plåt och svets

 

Metoder: MAG, MIG, MMA, TIG, SAW
Material: Stål, Varmhållfasta stål, Rostfritt, Duplex, Gjutjärn
Storlek: upp till 90 ton och 50x20x10 meter
Dimensioner: 2-60 mm

Specialiserade på rostfritt stål

Vi vill särskilt lyfta fram vår kapacitet avseende svetsning och bearbetning av rostfritt stål. Vi är stolta över att kunna leverera rostfria komponenter med hög komplexitet. Det är ett användbart material men det ställer också krav på bearbetning och svetsning. Som alla stålsorter behöver det hanteras på rätt sätt och där blir vår långa erfarenhet avgörande. Våra Welding Procedure Qualification Records (WPQR) eller svetsprocedur (EN 288) för de allra flesta material blir ett tryggt bevis på vårt kunnande.

Många fördelar med rostfritt
Det rostfria stålet har många fördelar. Låg vikt i kombination med hög styrka, motståndskraft mot korrosion och yttre påverkan och en slät yta som är enkel att underhålla och rengöra. Stålet står dessutom emot vibrationer och fungerar såväl i låga som höga temperaturer.

Vilka utmaningar har du inom plåt och svets?

"Vi har för liten egen kapacitet och kan inte leverera i den omfattning marknaden efterfrågar"

Outsourca då de mest komplicerade produkterna till oss. Genom 50 års erfarenhet och nytänkande inom tillverkning och svetsning kan UFAB leverera komplexa produkter utifrån efterfrågan. 

"Vår egen kapacitet inom värmebehandling räcker inte till och vi vill inte investera i egen utrustning"

Det är såklart en stor investering att göra och UFAB kan med två egna värmebehandlingsugnar erbjuda dig möjligheten att outsourca värmebehandling. Vi är en av få leverantörer i Sverige som kan erbjuda tjänsten i egen regi och det kortar ledtiderna betydligt. 

"Vi har höga krav på spetskvalitet och svårt att hitta kompetenta leverantörer"

UFAB erbjuder licensierad svetsning i material såsom rostfritt och duplex. Våra svetsare hanterar flera metoder, däribland MAG, MIG, TIG och SAW. De enda begräsningarna är att komponenten väger under 90 ton och inte överstiger 50 meter.

"Vi letar efter en kvalificerad leverantör för tillverkning av nyckelkomponenter och vill outsourca en komplett produkt"

UFAB erbjuder tillverkning av nyckelkomponenter som ett första steg för att du på sikt att ska kunna outsourca en komplett produkt till oss. I oss får du en partner som är aktiv i förbättringsarbetet och som alltid finns nära.

"Vi behöver en leverantör som kan forma och svetsa stora komplexa artiklar i rostfria material"

På UFAB är vi experter på komplexa artiklar, både stora och små. Brett kunnande och fixturer garanterar slutresultatet och naturligtvis klarar vi angivna mått på ritning.

"Jag vill forma och svetsa i gjutjärn och har dessutom krav på pinnsvets och tråd"

Våra svetsare kan både forma och svetsa i gjutjärn. Hos oss finns kapacitet att hantera komplexa och tunga artiklar med krav på pinnsvets och tråd. Du kan självklart känna dig trygg med kvaliteten på svetsfogar. Olika fixturer och brett kunnande gör att vi kan erbjuda dig som kund ständiga förbättringar.

"Vi söker en leverantör för legosvetsning"

UFAB har lång erfarenhet inom just legosvetsning. Vårt arbetssätt garanterar effektivitet och bibehållen kvalitet. Vi använder och har lång erfarenhet av olika fixturlösningar och ett stort nätverk för sourcing av material. Faktorer som blir avgörande vid legoarbete och för leverans inom ett förutbestämt tidsspann.

Kunder på land, till havs och i luften

UFAB arbetar med kunder inom en mängd olika branscher. Förpackning, medicin, offshore, fordon, flyg och jordbruksmaskiner. Det är ett stort spann med en sak gemensamt, uppdragen kräver precision – i utförande och leverans.

Ständiga förbättringar

Vi arbetar mot branscher som inte tillåter några misstag. Det ställer höga krav på oss som leverantör, i såväl utförande som leverans. Detta går naturligt i linje med vår ambition att vara Sveriges främsta systemleverantör och kontraktstillverkare. För att nå dit arbetar vi utifrån vår arbetsmetod AIM. Metoden hjälper oss hålla fokus på att kontinuerligt utveckla och förbättra arbetsprocessen ur ett resurs- och kostnadsperspektiv och såklart ur ett miljöperspektiv, för en effektivare och grönare produktion.

Kvalitet och mätning
Kvalitetskontroll och mätning är en självklar del i vår leverans. Vid nyproduktion kontrollerar vi 100 procent och därefter de viktigaste mätpunkterna. Vi har mätrum där temperatur och mätmaskin är kalibrerade för exakt resultat. För mätning av större komponenter använder vi en portabel ROMER arm.

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om vår kapacitet inom plåt och svets. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om vår kapacitet inom plåt och svets. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

E

DESIGN

Med erfarna CAD-designers och produktionen nära tar vi enkelt din idé från ritning till produktion och får tillbaka prover och prototyper på ett ögonblick. Att dessutom arbeta nära dig som kund möjliggör ständiga förbättringar och garanterar slutproduktens kvalitet.

C

E

SVETSNING

Genom lång erfarenhet inom området kan vi erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåtkonstruktionerna. Din produkt tillverkas i våra plåtformningsmaskiner och färdigställs av våra certifierade svetsare.

E

BEARBETNING

Mindre komponenter i höga volymer eller stora och komplexa detaljer. Vår maskinpark kan bearbeta i material så som kolstål, rostfritt och aluminium. Tillsammans med våra underleverantörer erbjuder vi dig helhetslösningar och korta ledtider.

E

AVANCERAD MONTERING

Med flexibilitet och kompetens monterar vi såväl kompletta maskiner som delsystem. I stora taktade flöden eller mindre serier. Montaget kan vara en del av en komplett produktion eller som en separat tjänst.

E

PART SUPPLY & SOURCING

Under våra 30 år på marknaden har vi utvecklat en effektiv supply chain som garanterar oss rätt artiklar, i rätt tid till rätt pris. Vi kan hjälpa kunder att konsolidera volymer och därigenom sänka kostnader. Vi kan också fungera som en supermarket för ett brett urval av komponenter.

 

B

KAPACITET

Komplexa nyckelkomponenter eller din kompletta produktion. Du väljer. Vår kapacitet sträcker sig över många metoder, material och format. Till vår hjälp har vi en trimmad organisation, effektiva arbetsytor och välskött maskinpark.BB
B

M

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?
?