BEARBETNING

Helhetslösningar och korta ledtider

Mindre detaljer i höga volymer eller några få stora och komplexa detaljer. Vår maskinpark kan fräsa och svarva i material så som stål, rostfritt och aluminium. Tillsammans med våra underleverantörer erbjuder vi dig helhetslösningar och korta ledtider.

Vi har en stor maskinpark med väl underhållna maskiner och utrustning för de flesta typer av bearbetning och skärande bearbetning. Vi kan erbjuda dig som kund fräsning av detaljer på dimensioner upp till 2 x 4,6 meter, långfräsning av balkar upp till 12 x 1 meter samt karusellsvarvning upp till 2,8 x 1,6 meter.

Många små eller få stora
I Asien – Shanghai, Kina har UFAB en fabrik som kan förse dig med frästa och svarvade artiklar upp till 1 x 1 meter. Vår anläggning i Shanghai är fokuserad på mindre detaljer med hög volym medan vår anläggning i Uddevalla på stora och mer komplexa detaljer. Vi bearbetar i de flesta förekommande materialen så som stål, rostfritt och aluminium.

Nätverk för underleverantörer och sourcing
Där vi saknar utrustning eller har hög beläggning så har vi ett väl utvecklat underleverantörsnätverk som kompletterar oss så att vi kan erbjuda helheten till våra kunder. Vi ser att vår uppgift är att tillgodose dig som kund med resurser som säkerställer dina behov och åtaganden. Dessa förutsättningar gör att vi kan ge dig vårt varumärkeslöfte – Always Improve.

UFAB:s kapacitet inom bearbetning

Metoder: Fräsning, svarvning, karusellsvarvning, arborrning, bäddfräsning, anlöpning, glödning
Material: Stål, rostfritt, aluminium, duplex, hastalloy, gjutgods, smiden
Storlek: upp till 12×1 m eller 2,8×1,6 m

Vilka utmaningar har du inom bearbetning?

”Vi vill outsourca komplex bearbetning”

UFAB erbjuder helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Genom vår långa erfarenhet och väl underhållna maskinpark får du får du extern kapacitet som är trygg och effektiv. 

”Jag vill maskinbearbeta stora detaljer med höga krav”

UFAB är en leverantör specialiserade på bearbetning av större komponenter, över en meter och 100 kilo. Våra kompetenta medarbetare har lång erfarenhet från maskinbearbetning och säkerställer detaljernas kvalitet och kritiska mått.

f

”Vi söker en leverantör för grovbearbetning av gjutgods, ofta med kort varsel”

Med en bred maskinpark och en välutvecklad arbetsmetod är vi en flexibel leverantör. Vi är vana att leverera utifrån unika kundbehov och klarar deadlines.

”Jag letar efter en kvalificerad leverantör för tillverkning av nyckelkomponenter och vill outsourca en komplett produkt”

UFAB erbjuder tillverkning av nyckelkomponenter som ett första steg för att du på sikt att ska kunna outsourca en komplett produkt till oss. Genom 50 års erfarenhet inom bearbetning och nytänkande inom tillverkning blir vi en trygg leverantör av dina funktionskritiska nyckelkomponenter.

”Jag letar efter leverantör för tillverkning av komplexa rostfria komponenter i Asien och Kina”

UFAB har en fabrik i Shanghai, Kina som kan förse dig med frästa och svarvade artiklar upp till 1×1 meter, i de flesta förekommande material. Anläggningen i Shanghai är fokuserade på mindre detaljer med hög volym och anläggningen i Uddevalla på stora, mer komplexa detaljer.

Kunder på land, till havs och i luften

UFAB arbetar med kunder inom en mängd olika branscher. Förpackning, medicin, offshore, fordon, flyg och jordbruksmaskiner. Det är ett stort spann med en sak gemensamt, uppdragen kräver precision – i utförande och leverans.

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om våra helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

Bearbetning med korta ledtider

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om våra helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

E

DESIGN

 

Med erfarna CAD-designers och produktionen nära tar vi enkelt din idé från ritning till produktion och får tillbaka prover och prototyper på ett ögonblick. Att dessutom arbeta nära dig som kund möjliggör ständiga förbättringar och garanterar slutproduktens kvalitet.

C

 

E

SVETSNING

Genom lång erfarenhet inom området kan vi erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåtkonstruktionerna. Din produkt tillverkas i våra plåtformningsmaskiner och färdigställs av våra certifierade svetsare.

E

BEARBETNING

Mindre komponenter i höga volymer eller stora och komplexa detaljer. Vår maskinpark kan bearbeta i material så som stål, rostfritt och aluminium. Tillsammans med våra underleverantörer erbjuder vi dig helhetslösningar och korta ledtider.

E

AVANCERAD MONTERING

Med flexibilitet och kompetens monterar vi såväl kompletta maskiner som delsystem. I stora taktade flöden eller mindre serier. Montaget kan vara en del av en komplett produktion eller som en separat tjänst. 

E

PART SUPPLY & SOURCING

Under våra 30 år på marknaden har vi utvecklat en effektiv supply chain som garanterar oss rätt artiklar, i rätt tid till rätt pris. Vi kan hjälpa kunder att konsolidera volymer och därigenom sänka kostnader. Vi kan också fungera som en supermarket för ett brett urval av komponenter.

B

KAPACITET

Komplexa nyckelkomponenter eller din kompletta produktion. Du väljer. Vår kapacitet sträcker sig över många metoder, material och format. Till vår hjälp har vi en trimmad organisation, effektiva arbetsytor och välskött maskinpark.BB
B

M
Bearbetning med korta ledtider

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?
?