Bäddfräsning

När kan man tänkas vara i behov av bäddfräsning? Om du till exempel har ett stort arbetsstycke som behöver bearbetas så är bäddfräsning ett mycket bra alternativ. Bäddfräsning utförs vertikalt och skär ut material ur arbetsstycket för att uppnå önskade former. Fräsmaskiner för bäddfräsning är mycket flexibla. På en bäddfräs förflyttas bordet vinkelrätt och gentemot spindelaxeln, medan spindeln med verktygshållaren flyttas parallellt på sin egna axel.

Vad är bäddfräsning?

Bäddfräsning är en typ av fräsning (engelska: bed milling/vertical milling) som används för att fräsa stora arbetsstycken. Denna typen av fräsning utförs vertikalt och fungerar på så vis att både spindelhuvudet och arbetsstycket förflyttar sig samtidigt. Traditionellt sett har arbetsstycket varit fixerat men med dagens teknik kan arbetsstycket och verktygshållaren arbeta på varsin axel. Denna typen av teknik öppnar upp för en ny typ av detaljerad fräsning. En snarlik process till bäddfräsning är tornfräsning. Skillnaden är att under tornfräsning förblir spindelhuvudet stationärt medan arbetsbordet förflyttas både vinkelrätt och parallellt gentemot spindelaxeln. På så sätt är bäddfräsning en mer flexibel fräsningsmetod.

Så arbetar vi med bäddfräsning

På UFAB har vi två stora moderna maskinparker, en i Uddevalla och en i Shanghai, Kina. Vi har flera maskiner för CNC-fräsning och bäddfräsning. Fördelen med bäddfräsning är att vi kan hantera mycket stora arbetsstycken. Våra maskiner är moderna och högkvalitativa och du kan räkna med att professionellt utfört arbete, varje gång. Är du nyfiken på mer ingående hur vi arbetar med bäddfräsning? Tveka inte att kontakta oss.

Behöver ni hjälp med bäddfräsning?

Behöver ni hjälp med bäddfräsning? Då står vi beredda att hjälpa er. Under 30 år på marknaden har vi utvecklat en bred kunskap. Om du behöver hjälp med bäddfräsning eller någon annan typ av bearbetning så har vi lösningen. Vi arbetar med många kunder inom en rad olika branscher – allt från medicin till jordbruksmaskiner. Alla dessa branscher kräver precision i både utförande och leverans – någonting som vi på UFAB kan garantera. Kontakta oss idag för att få hjälp med bäddfräsning.

 

 

 

UFAB:s kapacitet inom bearbetning

Metoder: Fräsning, svarvning, karusellsvarvning, arborrning, bäddfräsning, anlöpning, glödning
Material: Stål, rostfritt, aluminium, duplex, hastalloy, gjutgods, smiden
Storlek: upp till 12×1 m eller 2,8×1,6 m

Kunder på land, till havs och i luften

UFAB arbetar med kunder inom en mängd olika branscher. Förpackning, medicin, offshore, fordon, flyg och jordbruksmaskiner. Det är ett stort spann med en sak gemensamt, uppdragen kräver precision – i utförande och leverans.

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om våra helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

KONTAKTA OSS

Jag berättar gärna mer om våra helhetslösningar inom bearbetning med korta ledtider. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

E

DESIGN

 

Med erfarna CAD-designers och produktionen nära tar vi enkelt din idé från ritning till produktion och får tillbaka prover och prototyper på ett ögonblick. Att dessutom arbeta nära dig som kund möjliggör ständiga förbättringar och garanterar slutproduktens kvalitet.

C

 

E

SVETSNING

Genom lång erfarenhet inom området kan vi erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåtkonstruktionerna. Din produkt tillverkas i våra plåtformningsmaskiner och färdigställs av våra certifierade svetsare.

E

BEARBETNING

Mindre komponenter i höga volymer eller stora och komplexa detaljer. Vår maskinpark kan bearbeta i material så som stål, rostfritt och aluminium. Tillsammans med våra underleverantörer erbjuder vi dig helhetslösningar och korta ledtider.

E

AVANCERAD MONTERING

Med flexibilitet och kompetens monterar vi såväl kompletta maskiner som delsystem. I stora taktade flöden eller mindre serier. Montaget kan vara en del av en komplett produktion eller som en separat tjänst. 

E

PART SUPPLY & SOURCING

Under våra 30 år på marknaden har vi utvecklat en effektiv supply chain som garanterar oss rätt artiklar, i rätt tid till rätt pris. Vi kan hjälpa kunder att konsolidera volymer och därigenom sänka kostnader. Vi kan också fungera som en supermarket för ett brett urval av komponenter.

B

KAPACITET

Komplexa nyckelkomponenter eller din kompletta produktion. Du väljer. Vår kapacitet sträcker sig över många metoder, material och format. Till vår hjälp har vi en trimmad organisation, effektiva arbetsytor och välskött maskinpark.BB
B

M

Mathias Bothén
0522-982 02
mathias.bothen@ufab.se

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?
?