Specialmaskiner

Vi på UFAB erbjuder specialmaskiner bland vår maskinpark. Vi levererar förstklassiga lösningar till allt från start-ups till globala företag. Genom att vända dig till oss för en effektiv och operativ verksamhet tillsammans med en global outsourcing i världsklass erbjuder vi kostnadseffektiva produktionslösningar, anpassade efter just din produkt och ditt företags behov. På så sätt kan du spara din tid och energi. Du får tillgång till en komplett produktionsanläggning där all relevant kunskap redan finns. Du får också tillgång till all kompetens och kapacitet som krävs för att ta din idé från ritbordet till industrialiserad slutprodukt. Vi håller alltid våra löften. Vi tar helt enkelt din idé på största allvar, så att du får tid över till annat.

Automatiska specialmaskiner

Vi har lång erfarenhet av design och tillverkning med specialiserade maskiner. Dessa har en bred omfattning som är fördelaktig för dig som kund eftersom de är avsedda för en mängd olika branscher och applikationer. Vi använder oss av spjutspetsteknik och kreativa tillvägagångssätt, tillsammans med smarta verktyg och kreativitet, där problemet undersöks från flera vinklar och det bästa svaret ges.

Specialmaskiner för volymproduktion

Specialmaskiner tillverkas ofta för snabba cykeltider och stor volymproduktion. Verktyg och processer skapas som är helt anpassade för produkten och kan därför optimeras för en snabb cykeltid. För en stor variation av tillväxt kräver maskinen ingen anpassning. Vi erbjuder strategier och lösningar som är skräddarsydda efter dina behov baserat på applikation, kapacitetsbehov och önskad nivå av automatisering.

hero_image

Specialmaskiner för bearbetning

Borrning, fräsning, gradning och stansning är exempel på bearbetningsoperationer som ofta ingår i specialiserad utrustning. En specialtillverkad maskin kan göra vissa bearbetningssteg mer effektivt än en vanlig maskin kan. Möjligheten att integrera montering eller framtida faser gör att produktionen kräver specialmaskiner. Utformningen av den specialiserade maskinen är skräddarsydd för den aktuella uppgiften och kan ta formen av olika grupper av robotar, cirkulära bordsautomater eller en layout med olika arbetsstationer där produkten transporteras med linjära eller servodrivna pick- and place system.

Specialmaskiner med robot

Robot- eller servodrivna system används för att skapa specialiserade maskiner som behöver en hög nivå av flexibilitet. Maskinen är byggd med programmerade receptstyrda funktioner, såsom robot- eller servodrivna komponenter, om produkten har en hög variationsflora och flera olika storlekar eller föremål ska skapas. I matarsystem plockar robotar delen med flexibla gripdon med hjälp av styrning från visionsystem, som kan hantera en mängd olika föremål. På så sätt kan produktionen av varor som denna mindre volym av högvariationsflora automatiseras. Vi har ett brett utbud av specialmaskiner med robot och är säkra på att vi kan hjälpa dig med dina produktionsbehov. Hög tillgänglighet, kvalitet och produktivitet är grundläggande begrepp i den industriella teknik som vi på UFAB designar och producerar för ditt företag. Kontakta oss redan idag! Du kan få mer information om oss och våra specialmaskiner, teknik och produkter och mycket mer.

Kapacitet

Vi kan erbjuda våra kunder snabb och kvalitetssäkrad legotillverkning av komponenter, med våra egna fabriker i Sverige och Kina. Det spelar ingen roll om du söker enstaka komponenter, färdiga kit, delmontering, komplett montering eller service. Våra många fräsar, arborrverk, karusellsvarvar och längdsvarvar skapar mängder av möjligheter för dig som kund. Vi på UFAB har också egna mätmaskiner och mätverktyg för uppmätning av färdig produkt samt möjlighet till mätning i process där nödvändigt. Vi erbjuder kompletta åtaganden gällande leveranser av bearbetade gjutgods innehållandes framtagning av gjutverktyg, prototyper och seriell tillverkning. Vi levererar precis när du behöver, då vi har mycket god leveransprecision.

contactform_image

KONTAKTA OSS
Jag berättar gärna mer om vår kapacitet inom design och utveckling. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Axel Herz
0522-982 04
axel.herz@ufab.se