Hur vi hjälpte Väderstad AB från idé till leveransklar produkt på sex veckor

Inför en produktlansering bara sex veckor senare vände sig Väderstad AB till oss på UFAB när de behövde ta fram en produkt som fram tills dess bara existerade på papperet. Det fanns stunder när t o m vi var osäkra på om det skulle gå. Men det inte bara gick – det blev så mycket bättre i verkligheten tack vare gemensamma ansträngningar.


  

”… vi tidigarelade lanseringen med tjugo veckor.”

 

Thomas Svensson, Inköp, Väderstad AB


 

 Vårt uppdrag: 

  • Förädla designen
  • Säkerställa varje artikel enligt kvalitetssystemet
  • Optimera produktionen
  • Minska de uppskattade tillverkningskostnaderna
  • Leverera i tid till produktlanseringen

 

Väderstad AB

Det blev sådant tryck på vår nya produkt att vi tidigarelade lanseringen med tjugo veckor. Det var ett enormt svårt uppdrag vi gav UFAB, och deras öppenhet och beredvillighet till konstruktiv dialog värdesatte jag oerhört mycket. UFAB var en viktig del av att få den totala produktkostnaden under marknadens smärtgräns. Vi sålde dubbelt så många maskiner som vi hade räknat med första året.

Thomas Svensson, Inköp, Väderstad AB

Läs mer om Spirit Seed Drill

 

Från vårt perspektiv

Enorm tidspress ställde höga krav på nytänkande och flexibilitet. Vi lyckades förädla planerna, förkorta ledtiderna genom parallella insatser, sänka tillverkningskostnaderna och göra processen hållbar. Det var det fantastiska samarbete med Väderstad som gjorde det möjligt, sånt här går inte att göra i ett vakuum.

 

Jonas Eriksson, Production Engineer, UFAB 

 

Resultat

 

icon-time2

Ny produkt till marknaden på sex veckor

 

icon-budget
Kostnadsreducering genom produktionsanpassning av designen

 

icon-resources
Adderar resurs till kundens projektteam för att hantera lanseringen

 

 


 

Vill du tala med vår projektledare? 

Väderstad AB vände sig till oss på UFAB när de behövde ta fram en strip drill som bara existerade på papperet inför en produktlansering tre veckor senare. Det fanns stunder när t o m vi var osäkra på om det skulle gå. Men det inte bara gick – det blev så mycket bättre i verkligheten tack vare gemensamma ansträngningar.

KONTAKTA MIG

Jag berättar gärna mer om vår kapacitet inom avancerad montering. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Axel Herz
0522-982 04
axel.herz@ufab.se

 

 

E

DESIGN

 

Med erfarna CAD-designers och produktionen nära tar vi enkelt din idé från ritning till produktion och får tillbaka prover och prototyper på ett ögonblick. Att dessutom arbeta nära dig som kund möjliggör ständiga förbättringar och garanterar slutproduktens kvalitet.

C

 

E

SVETSNING

Genom lång erfarenhet inom området kan vi erbjuda lösningar på de mest komplicerade plåtkonstruktionerna. Din produkt tillverkas i våra plåtformningsmaskiner och färdigställs av våra certifierade svetsare.

E

BEARBETNING

Mindre komponenter i höga volymer eller stora och komplexa detaljer. Vår maskinpark kan bearbeta i material så som stål, rostfritt och aluminium. Tillsammans med våra underleverantörer erbjuder vi dig helhetslösningar och korta ledtider.

E

AVANCERAD MONTERING

Med flexibilitet och kompetens monterar vi såväl kompletta maskiner som delsystem. I stora taktade flöden eller mindre serier. Montaget kan vara en del av en komplett produktion eller som en separat tjänst. 

E

PART SUPPLY & SOURCING

Under våra 30 år på marknaden har vi utvecklat en effektiv supply chain som garanterar oss rätt artiklar, i rätt tid till rätt pris. Vi kan hjälpa kunder att konsolidera volymer och därigenom sänka kostnader. Vi kan också fungera som en supermarket för ett brett urval av komponenter.

B

KAPACITET

Komplexa nyckelkomponenter eller din kompletta produktion. Du väljer. Vår kapacitet sträcker sig över många metoder, material och format. Till vår hjälp har vi en trimmad organisation, effektiva arbetsytor och välskött maskinpark.BB
B

M
Väderstad AB vände sig till oss på UFAB när de behövde ta fram en strip drill som bara existerade på papperet inför en produktlansering tre veckor senare. Det fanns stunder när t o m vi var osäkra på om det skulle gå. Men det inte bara gick – det blev så mycket bättre i verkligheten tack vare gemensamma ansträngningar.

Axel Herz
0522-982 04
axel.herz@ufab.se

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?
?