Prototyptillverkning

En prototyp hjälper dig att ta fram en tydligare bild av hur din idé ser ut. En prototyp visar även hur den fungerar och hur effektiv tillverkningen av produkten är. Vi på UFAB tillverkar prototyper för företag som vill utveckla nya produkter. Inför tillverkningen av en produkt kan själva prototypen vara ett första utkast i princip inom exempelvis design eller elektronik som genomgår stresstester och förbättringar. På så sätt blir det enklare att föreställa sig slutresultatet av din produkt. Detta sparar både tid och pengar. Vi på UFAB besitter god erfarenhet och kunskap inom området och har gärna ett nära samarbete med våra kunder. Kontakta oss om du behöver en prototyptillverkning!

Prototyptillverkning i plåt och plast

Vi på UFAB har stor kompetens att tillverka prototyper av plast och plåt. Du kan bättre förstå din idés utseende, funktionalitet och produktionseffektivitet genom att skapa en prototyp. Vänligen kontakta oss så snart som möjligt så hjälper vi dig. Prototyptillverkning sker i plåt eller plast. Vi kommer att skapa de byggmaterial du behöver med hjälp av våra många maskiner.

Vår prototyptillverkning – från ritning till färdig produkt

Vi ger dig förslag på byggnads-förbättringar när din prototyp tillverkas, om det behövs – till exempel om ett bättre material finns tillgängligt för din produkt. Detta gör vi för att förbättra produktens kvalitet och tillverkningseffektivitet. Alla justeringar vi gör beskrivs i ett uppdaterat dokument som du använder för att massproducera dina produkter. Du kan få en känsla av hur din idé kommer att se ut och fungera när den väl är gjord av prototyp. Det är alltså en mycket användbar strategi som ger dig chansen att identifiera defekter, balansera fördelar och nackdelar och modifiera prototypen för att spara så mycket energi, tid och pengar som möjligt innan potentiell serietillverkning påbörjas. Du kan testa och mäta variabler som:

-Material
-Konstruktion
-Färg
-Ytmanipulation

hero_image

Vilka fördelar finns med prototyptillverkning?

En mångsidig och effektiv väg till serieproduktion är prototypframställning. Eftersom du får insiktsfulla och ibland oväntade input, förslag, tidigt i tillverkningsprocessen, är det ett kostnadseffektivt sätt att utvärdera nya koncept.

Prototyptillverkning

Nedan finns några tips om prototyptillverkning för, i syfte att göra en så billig och effektiv prototypstillverkning som möjligt.

Snabba tips om Prototyptillverkning

-Välj prototyptillverkning som är flexibel och som kan ge dig kostnadseffektiva lösningar för din produktion.
-Datorsimulera prototypen då detta är möjligt för att spara tid och pengar.
-Beakta om du verkligen har valt rätt material för din produkt eller om det kanske går att jobba med annat material för att spara pengar.

Prototyper är mycket viktiga inom de flesta branscher. De företag som tillverkar unika produkter måste även ta fram unika former för förpackning. Det här är en spännande process där man måste kombinera kunskap om design med rätt teknologi och rätt material. Vi på UFAB har experter i vårt team på prototyptillverkning som kan ta emot olika slags projekt. Man måste inte ha en färdig ritning eller exakt kopia på den komponent som man vill ta fram då man samarbetar med ett företag som har rätt kunskap och erfarenhet av att producera prototyper. Det här gör produktionsprocessen enkel och effektiv samtidigt som man sparar pengar på att undvika onödiga misstag.

hero_image

UFAB’s arbetsprocess

Vårt mål är att produktionen av din produkt ska bli så lönsam som möjligt, både ekonomiskt sett och med hänsyn till effektiviteten vid tillverkande och skapandet av produkten. Vi levererar alltså snabbt och prisvärt. För oss på UFAB är det även viktigt att kunna träffa med våra kunder och diskutera projektet i syfte att komma fram till den idealiska formen och designen för komponent du önskar göra. Detta kan göras med hjälp av ritningar, mallar eller till och med bara idéer. Tillsammans utför vi den bästa prototyptillverkningen möjligt!

I vilka material utför vi prototyptillverkning?

Vi utför dessa prototyptillverkningar i olika material. Bland annat, vanligt stål, rostfritt stål, metaller, aluminium, platser, och bakelit. Du kan läsa mer om dessa här på vår hemsida. Vår vision är att kunna erbjuda ett omfattande val av olika material att utföra våra kunders prototyper i. Det vill vi kunna göra för att hjälpa så många utav våra kunder som möjligt. Vi vill också vara flexibla och kreativa med våra tjänster, det vill säga, komma på lösningar eller kompromisser med våra kunder. Det är allra viktigast för oss att våra kunder blir nöjda och vill komma tillbaka till oss. Välkommen till oss på UFAB.

contactform_image

KONTAKTA OSS
Jag berättar gärna mer om vår kapacitet inom design och utveckling. Fyll i dina kontaktuppgifter här bredvid eller kontakta mig direkt.

Axel Herz
0522-982 04
axel.herz@ufab.se